Galerie

Waarom een galerie beginnen? Het is mijn langgekoesterde wens om voor kunstenaars mooie tentoonstellingen te maken. Na mijn werkzame leven in de Neerlandistiek, kon ik mijn droom in vervulling laten gaan, een galerie voor beeldende hedendaagse kunst.

Eind 2020 toen er een tv-opname gemaakt werd van onze historische tabaksboerderij, sprak ik de wens uit om voor kunstenaars uit de streek een plek te creëren om hun kunst te presenteren. Uit de vele reacties van kunstenaars op de uitzending, bleek dat veel kunstenaars op zoek waren naar een tentoonstellingsruimte.

 

Het pand

Galerie Langs de Rijn is gevestigd in een bijgebouw van een historische tabaksboerderij in het dorp Elst op de Utrechts Heuvelrug. Wat de galerie uniek maakt is de plek, gelegen aan de Elster uiterwaarden van de Rijn, met schitterend uitzicht op het natuurgebied. Na de restauratie van onze tabaksboerderij, een monumentaal pand daterend uit1887, met bijgebouwen, kon ik mijn wens in vervulling laten gaan. Het bijgebouw, een prachtige grote, gerestaureerde ruimte met uitzicht op het unieke rivierenlandschap biedt ruimte voor tentoonstellingen in een persoonlijke sfeer, gastvrij en sfeervol.

Daarnaast biedt de galerie mogelijkheden voor interessante lezingen over kunst en kunstenaars. Het is een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen die kunst wil kijken of kunst wil kopen.

 

U bent van harte welkom!


Galeriehoudster,

Riet van den Berg