Expositie Lijnen

Frank Boogaard | Kyra Wildekamp

Bronzen sculpturen en grafisch werk

Te zien van 11 mei t/m 2 juni 2024

 

Frank Boogaard (1953)

Frank werkte in eerste instantie alleen in  hout, later werd het modelleren in was de basis voor zijn bronzen beelden. Na een lange zoektocht vond hij zijn vorm, via geabstraheerde figuren naar knopen en uiteindelijk de horizontale werken met in het centrum de contrasterend gepatineerde open kern. 

Zijn werk is aangekocht door bedrijven, instellingen, musea en particulieren over de hele wereld. Hij heeft veel opdrachten uitgevoerd. Hij exposeert in binnen-en buitenland, in zeer gerenommeerde galerieën en op kunstbeurzen.

Kyra Wildekamp (1972)

Het kenmerk van de grafische ontwerpen van Kyra: opmerken, doorkijken en dan zien! Kyra heeft gestudeerd aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, ze woont en werkt in Noordwijk aan zee.

Naast opdrachten en ontwerpen vanuit een concept, variërend  van visitekaartjes tot illustraties, richt ze zich steeds meer op autonoom werk. 

Inspiratie overvalt haar vanuit onverwacht moment, vanuit de wereld om haar heen. 'Met respect voor al wat bestaat ' breng ik overtuigd iets terug naar de kern.' En dat levert een intrigerend beeld op. 

 

 

Galerie Langs de Rijn bevindt zich in een prachtige omgeving waar je optimaal kunt genieten van de mooie,  bronzen sculpturen van beeldhouwer Frank Bogaard en de schoonheid van het sterke, verstilde werk van grafisch kunstenaar Kyra Wildekamp.